Обговорення Стратегії розвитку регіону

5 травня 2022 року відбулось обговорення Стратегії розвитку Чернівецької області до 2027 року зі здобувачами ОП «Менеджмент туристичної індустрії», ОП «Середня освіта(географія)» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Першим виступив начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької територіальної громади Чубрей Юрій, який поділився власним досвідом бачення місії розвитку Глибоцької територіальної громади, окреслив пріоритетні стратегічні цілі, які можуть бути реалізовані у довгостроковій та короткостроковій перспективі. В процесі бесіди зупинився детально на особливостях проектної та освітньої діяльності в сучасних умовах.

Жваву дискусію серед здобувачів освіти викликало питання обговорення тенденцій розвитку спеціальності «Менеджмент» на ринку туристичних послуг. До обговорення долучилась  заступниця голови громадської організації «Простір розвитку громад», д.пед.наук., доцент Чубрей О.С. Яка, будучи учасником робочої групи програми DOBRE, донесла інформацію студентам стосовно того, що  індустрія туризму  має  всі  шанси стати  однією  з  найприбутковіших  галузей  економіки  регіону,  дає можливості подолати негативні тенденції на ринку туристичних послуг у післявоєнний період, шляхом формування конкретного плану дій через реалізацію державної та регіональної програм у сфері туризму.

На завершення всі зійшлись на думці директорки громадської організації «Асоціація працівників туристичного супроводу Буковини» Лелюк Оксани Василівни, яка зазначила, що важливим для досягнення цілей та напрямків Стратегії Чернівецької області до 2027 року є налагодження співпраці між Громадами, органами територіального самоврядування, економічним сектором, неурядовими організаціями та суб’єктами туристичної індустрії. Адже, як зазначила к.е.н., доцент Підгірна В.Н., ефективне функціонування сфери туристичного бізнесу – це пріоритет розвитку Чернівецької області.

Організаторами даного дійства виступили д.пед.наук., доцент Чубрей О.С., к.е.н., доцент Підгірна В.Н.

Щиро вдячні нашим стейкхолдерам , здобувачам освіти та академічній спільноті кафедри економічної географії та екологічного менеджменту за конструктивну бесіду.

This entry was posted in Співпраця зі стейкхолдерами. Bookmark the permalink.