Науково-дослідна робота студентів

Невід’ємною складовою студентського життя є участь у науково-дослідній діяльності. Саме вона дає поштовх студентам реалізувати отримані знання у науково-дослідних розробках, що в подальшому складають основу магістерських, а для окремих із них  -  кандидатських та докторських робіт. Студенти кафедри економічної географії та екологічного менеджменту – активні учасники всеукраїнських наукових конкурсів, олімпіад, міжнародних та наукових конференцій, турнірів. При цьому гасло «Головне участь, а не перемога» не для студентів кафедри, які за десятирічний річний період здобули 10 перемог, отримавши  Дипломи переможців І, ІІ і ІІІ ступенів.

 

14 березня 2023 року на географічному факультеті у змішаному форматі відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за результатами якого Яніна Тетяна Ігорівна здобувачка освіти 4 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Менеджмент туристичної індустрії», отримала перемогу 1 турі (1 місце). Наказ

У 2021-2022 рр. Хникіна Марина здобувачка освіти 4 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОПП «Менеджмент туристичної індустрії», отримала перемогу 1 турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей (Наказ Міністерства освіти і науки України від 31.05.2022р. № 508)

 

Студенти кафедри є переможцями Всеукраїнської студентської олімпіади з географії у 2015-2018 роках, зокрема: Орленко Ольга  (м. Переяслав-Хмельницький, 2015 р) - Диплом ІІ ступеня, Дусяк Антоніна (м. Переяслав-Хмельницький, 2016 р  - Диплом ІІІ ступеня, Дячук Наталія  (м.Київ, 2017 р) – Диплом І ступеня, Ковалюк Сергій (м.Київ, 2018 р) – Диплом ІІ ступеня.

Ковалюк Сергій – призер Всеукраїнської студентської олімпіади з географії (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018 р).

 

 

 

Гарну традицію здобувати перемоги у Києві підтримала студентка кафедри Поцілуйко Ольга, яка стала призером ІІ етапу Всеукраїнського студентської олімпіади з географії у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Високий рівень  теоретичної підготовки підкріплений практичними вміннями дав змогу вибороти Ользі Ігорівні почесне ІІ місце серед понад   65 учасників провідних вищих навчальних закладів України (2013 р).

Переможець Всеукраїнської студентської олімпіади з географії - Поцілуйко Ольга Ігорівна  (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2013 р.)

 

Студентка кафедри Погинайко Інна у 2012 році здобула  перемогу у Всеукраїнської студентської олімпіади з туризму (Диплом ІІ ступеня), що відбулась у Київському торговельно-економічному університеті (м. Київ), а у 2013 році   вона перемогла (Диплом ІІ ступеня)  у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з географічних наук (м. Чернівці).

Переможець ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з географічних наук Погинайко Інна Валеріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2013р.)

 

Так, у 2010 році  Шемуня М.М. став переможцем у Всеукраїнському конкурсі студентських  наукових робіт з географії, що відбувався у м. Луцьк. У 2011 році випускниця кафедри Петрик Н.А. стала першою в Україні на студентському науковому форумі з туризму у м. Львові.

 

Щорічно студенти кафедри беруть участь  та опубліковують результати досліджень у матеріалах вузівських, всеукраїнських та міжнародних  конференцій.

Романтики та мандрівники за покликанням студенти кафедри демонструють високий рівень фахових знань та наукової ерудованості.

Відкриття Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з географічних наук, що відбувся  15-16 березня 2013 р. у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

 

Засідання секції суспільно-географічних наук  на підсумковій науково-практичній конференції по захисту результатів Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з географічних наук