Засідання клубу “Активна громада Чернівців”

Молодь – рушійна сила змін в Україні! Перевірено на досвіді. Вони активно долучаються до заходів, які допомагають покращити  життя громади. Так, 9 грудня 2022 року здобувачі ОП «Середня освіта (Географія)»  першого (бакалаврського) рівня вищої освіти географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича взяли участь у черговому засіданні клубу «Активна громада Чернівців» організованому комунікаційною координаторкою Інституту «Республіка» на Буковині Ольгою Даніловою.

Основна мета заходу-аналіз та пріоритизація проблем міста. Для цього було організовано роботу в 2 групах: присутні поділились своїми думками щодо викликів, які стоять перед Чернівцями, провели їх ранжування з позиції першочерговості, визначили відповідальних за реалізацію та зацікавлені сторони…

Зокрема до невідкладних справ столиці Буковини вони віднесли: використання альтернативних джерел енергії та вирішення проблем із водопостачанням, створення нових робочих місць, підтримка малого та середнього бізнесу, як наслідок, збільшення податкових надходжень і т. д.

«Не на часі» виявились: реконструкція інфраструктури, виділення коштів на облаштування зупинок, сортування сміття, протести і т. д.

Висловлені пропозиції будуть враховані  для пріоритизації проблем громади з метою їх подальшого розв’язку органами місцевого самоврядування.

This entry was posted in Без категорії. Bookmark the permalink.